VPS monitoring szolgáltatás Plesk-en

Mivel a Plesk rendelkezik integrált monitoring-al rendszeres tájékoztatást kaphat például a lemez kvóta kimerüléséről. Ilyen estben egy újraindítás után a VPS nem fog elindulni.

A monitoring-ról a Watchdog modul gondoskodik. A Plesk-en a bal oldali System > Modules  > Watchdog menüben érhető el.Watchdog egy olyan alkalmazás, amely több modulból áll. Menjen a Disks fülre és válassza ki a kívánt partíciót a monitoring-hoz.A VPS csak egy rész amelynek neve /dev/vzfs. (Ha dedikált szervere van Plesk-el a következők lehetnek /dev/sda1, /dev/hda3, stb.) Ha a sor elején zöld ikon látható, az azt jelenti, hogy még nem érte el a monitoring-hoz beállított limitet. Abban az esetben ha a beállított 2GB-os limitet túllépte, a sor elején egy piros felkiáltó jel jelenik meg. Ugyanekkor egy email kerül kiküldésre a konfigurációban megadott címre.Két értéket lehet beállítani:
  a lemez terület nagyságát (parancssorban a df -h segítségével)
  az inode számát (parancssorban a df -i segítségével)

Mindkét értéket lehet állítani akár egységekben (MB, GB, inode szám) vagy százalékban is.

A részletes beállításokat a Preferences fülön lehet elvégezni.Természetesen nem csak a lemez kvótát kísérheti figyelemmel. A Watchdog nyomon tudja követni többi szolgáltatást is. Ezeket a Services fülön állíthatja be.

Add Feedback