Miben különbözik a csomag szolgáltatás a webtárterület szolgáltatástól?

A csomag szolgáltatás egy komplex szolgáltatás amely nem csak a webtárterületet foglalja magába de egy új domain név regisztrációját is.

E szolgáltatás keretei között a következő domain végződéseket (TLD) lehet regisztrálni:
.hu, .eu, .com, .net, .org, .biz vagy .info

A csomag szolgáltatás jellegéből adódóan - amelynél a domain és a webtárterület szorosan össze van kapcsolva - korlátozott a lehetőség a csomag keretei között regisztrált domain DNS módosítására (további info itt). DNS szervereket kizárólag a rendszergazda (FORPSI) biztosítja. A külön regisztrált domain névnél lehetséges a teljes DNS módosítás az ügyféloldalon keresztül.

A különálló, független webtárterület felhasználható másik domain számára is (pl: ha az eredeti domain lejár) a webtárterület átnevezésével - ellentétben a csomag szolgáltatással amely konkrét domain névhez kötődik és nem nevezhető át.

A webtárterület típusok és a csomag típusok a webtárterület szempontjából azonos paraméterekkel rendelkeznek, ebből az okból kifolyólag a csomag típusok neveiket a webtárterület típusok nevei alapján kapták.

A csomag szolgáltatást a szolgáltatás meghosszabbítása után a következő időszakra szét lehet választani két külön szolgáltatásra, webtárterületre és domain névre, de ennek ellenkezője nem lehetséges. A külön webtárterület visszaállítása a törlés után a meghatározott szerződési feltételek szerint lehetséges, ellenben a csomagot mint komplex szolgáltatást a törlés után már nem lehetséges visszaállítani.