Hogyan hozható létre VPN virtuális szerveren

VPN-t (Virtual Private Network) csak Linux VPS-en lehet létrehozni. Először írási engedély beállítást kell kérni hálózati interfészre. Ezt csak a fizikai szerveren lehet megtenni - virtuális szerveren nem. Egyszerűen írni kell egy hiteles kérést (új hibajegy). VPN mint OpenVPN valósul meg.

VPN közvetlenül a Plesk felületen állítható be a Modules > Virtual Private Networking résznél.Először kattintson a "Generate Key" gombra új kulcs generálásához.Ezután kattintson a Preferences gombra a VPN beállításához. Állítsa be a szükséges IP-címeket és az alapértelmezett 1194 UDP port engedélyezett. Végül kattintson a Switch On gombra a szerver elindításához. Ezután telepítse a klienst a számítógépen amelyről szeretne csatlakozni. A kliens letölthető a "Download client packages" résznél, ami elérhető a Linux és Windows operációs rendszerre is.

Ha az írási engedély alkalmazás nem járt sikerrel, az okát megtalálhatja a szerver rendszernaplójában. További részletekért tekintse meg az OpenVPN dokumentációt.

Add Feedback