Látogatás a FORPSI Datacenterében

A FORPSI korábbi technikai- és adminisztrációs központja a mostani Datacenter mellett található. Ezt manapság raktárként és archívumként használjuk, míg 2008-ban munkavállalóink részére, szállodává alakíttatjuk.

Egy kellemes, kis úton érjük el a Datacentert. A FORPSI védjegy mindenhonnan jól látható.Az előcsarnokból a Datacenter épület első szintjére jutunk, ahol az irodák és a nagy tárgyalóterem található.


Az első emelet egész hosszában egy hangulatos folyosó fut végig, melyből valamennyi iroda megközelíthető. A folyosó végén léphetünk be a tárgyalóterembe, de innen nyílik a könyvelési archívum is.


A földszinti folyosó végén újonnan épített tárgyalóteremben a tárgyalásokon, céges értekezleteken és rendezvényeken kívül, a dolgozóink számára rendszeres nyelvi képzéseket is tartunk.

Minden részleg irodáit 6-7 fő számára rendeztük be


Az ebédlőn áthaladva megcsodálhatjuk a győnyőrű természetet, és lejutunk a földszintre. A második emeleten található az igazgatóság irodája, mely nem látható ezeken a képeken.


A földszinten található a speciális összevont iroda, melyben a technikai- a fejlesztő- és az üzleti részleg kapott helyet. Dolgozóink ezen meglepő elhelyezése nagyon hasznosnak és gyümölcsözőnek bizonyult, méghozzá az említett részlegek azonnali kommunikációjának biztosítása révén. Így rögtön pontos választ tudunk nyújtani ügyfeleinknek technikai és pénzügyi kérdésekben egyaránt, méghozzá a fölösleges kommunikáció okozta félreértések kiküszöbölésével.


A technikai részleg mellett található az új szervertermünk. Közvetlenül a bejárattól indulnak a dedikált szerverek hosszú polcai.


A szerverterem teljesen légkondicionált, az optimális körülményeket három különálló légkondicionáló-berendezés biztosítja.


Valamennyi web tárterület szolgáltatásunk az adatbázisokkal és szerver adatmentésekkel együtt Dell szervereken található.


Az egész Datacenter tűzbiztos, melyet egy különleges, FM 200 gázzal működő tűzoltóberendezés biztosít.


A Datacenter hátsó részében találhatók egyéb technikai berendezéseink, például a szünetmentes tápegységek.


A Datacenter előtt egy hatalmas dízelgenerátort láthatunk, amely az esetleges áramkimaradást követő néhány másodpercen belül azonnal műküdésbe lép. Ez a generátor az egész Datacentert el tudja látni elektromos árammal. Például 2007 januárjában mikor a Kyrill forgószél Csehország nagy részén jelentős károkat okozott az elektromos hálózatban – dízelgenerátorunk biztosította szolgáltatásaink zavartalan működését 71 óra 53 percen keresztül!


FORPSI Datacenter – Ktis, 2005 tavaszán


Köszönjük látogatását!

Add Feedback